Dernekler her yıl 30 nisan tarihine kadar bir önceki yılın faaliyetlerini, yurt içi, yurt dışı yardımnlarını, üye sayılarını, gelir ve giderlerini, yaptıkları yayımları ve üst.

Dernek defterleri Karar Defteri, Üye kayıt defteri, evrak kayıt defteri ve işletme defteri olmak üzere 4 defterden oluşmaktadır.

Dernek genel kurulları olağan ya da olağanüstü olarak ayrılırlar tüzüğünde belirtilen zamanlarda yapılan olağan genel kurullar, bu zamanlar dışında isteğe bağlı yapılan genel kurullar ise.

Dernekler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Ancak herhangi bir ticari faaliyette bulunabilmeleri için Ticaret odasına tescillerini yaptırarak. Maliyeden açılış yaptırabilirler. Böylelikle ……………………………….. Derneği ‘İktisadi İşletmesi’ olarak.

Derneğiniz kurulduğu andan itibaren defterlein tasdiki ile birlikte yetkili matbaadan aşağıdaki resmi belgelerini bastırması zorunludur. BU BELGELER MATBAAMIZDAN TARAFINDAN MÜLKİ AMİRLİKLERE BİLDİRİLİR VE RESMİYET KAZANDIRILIR

DERNEK NASIL KURULUR

Hakkımızda

1948 Yılında İzmir’de Şeref ÜSKÜP’ün imtiyaz sahipliğinde  yayım hayatına başlayan  gazetemiz ve matbaamız uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarının kongre,(genel kurul) tüzük (kuruluş) ilanlarını yayımlamıştır.

Neden Dernek Kurmalıyım

Dernek kurma neden dernek kurmalıyım dernek kurmanın maliyeti, dernek kurmanın faydaları gibi sorular sürekli gelmekte.

Firmamıza yedi kurucu üyeyi bildirmeniz yeterlidir. Bir de dernek merkezi gerekecektir. Bu konuda sizleri yönlendirmekteyiz.

Ekler Makbuzlar Defterler

(Değişik:RG-9/7/2020-31180) EK-1