DERNEK NASIL KURULUR

Dernek en az yedi gerçek ya da tüzel kişinin ortak bir amaç ya da amaçlarını gerçekleştirmek üzere süreli olarak bir araya gelmesi sonucu kazanç paylaşma amacı gütmeden sermaye dışı olarak meydana gelen sivil toplum kuruluşudur.

Dernek kurmak için adresin belirlenmesi gerekmektedir. İş yeri durumundaki bir yer olması muteberdir. Mesken olması halinde Eğer var ise kat maliklerinin muvafakati gerekir.

Sonra aşağıdaki eklerden olan kuruluş bildirimi doldurulmalı ve amaçlarınıza uygun olarak örneği bulunan tüzük doldurulmalı ve mutat evraklarla beraber tüzüğün her sayfası imzalanarak İL SİVİL TOPLUMLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ya da Büyükşehir sınırında kalan ilçelerde Kayamkamlık, Büro Şefliği’ne teslim edilmesi ile tüzel  kişilik kazanılır.

(Bu evraklar için iletişim butonumuza yazarsanız ya da ararsanız firmamızdan size hazırlanıp gönderilir ücrete tabi bir işlem değildir.)

EKLER:

1. Dernek Kuruluş Bildirimi
  2. DERNEK TÜZÜĞÜ ŞUBELİ
  3. DERNEK TÜZÜĞÜ ŞUBESİZ

CAN ÜSKÜP

Dernek genel kurulları olağan ya da olağanüstü olarak ayrılırlar tüzüğünde belirtilen zamanlarda yapılan olağan genel kurullar, bu zamanlar dışında isteğe bağlı yapılan.

Derneğiniz kurulduğu andan itibaren defterlein tasdiki ile birlikte yetkili matbaadan aşağıdaki resmi belgelerini bastırması zorunludur. BU BELGELER MATBAAMIZDAN TARAFINDAN MÜLKİ AMİRLİKLERE BİLDİRİLİR.